OTKUP ZLATA FERHADIJA Sarajevo

Click here to edit subtitle

Cijena zlata po gramu je najčešći oblik označavanja cijene koštanja za zlato (i neke druge plemenite metale). Kako je zlato metal koji je izrazito skup u odnosu na većinu drugih metala, cijena zlata se izražava kao cijena grama zlata a ne kao cijena kilograma ili tone zlata kao što je slučaj sa ostalim kovinama (metalima).


Najpovoljnija Cijena za Otkup Zlata u Sarajevu!


Jedan gram zlata je hiljaditi dio kilograma zlata, još postoji popularna jedinica za mjerenje težine zlata a to je unca koja iznosi 31,1 gram zlata. Označavanje u uncama je popularnije u masovnoj trgovini zlatom, tačnije tamo gdje se koriste zlatne poluge i zlatnici unca zlata je postala standard. Za količine koje se najčešće koriste u svakodnevnom trgovanju zlatom kod nas je popularnija naša oznaka tj. gram.


Kolika je cijena zlata danas?

Cijena zlata po gramu ovisi najviše o kvaliteti (čistoći) zlata i ta kvaliteta određuje točno koliko košta gram zlata, za 1 gram zlata možete dobiti najbolju cijenu ukoliko se radi o najkvalitetnijem zlatu (24 karatno zlato odgovara 99,99% čistoće tj. udjela zlata u leguri). Cijena zlata danas i u zadnjih nekoliko godina raste, nekad više nekad manje ali raste, to čini zlato sigurnijom investicijom od nekretnina, nafte ili drugih oblika investiranja. Ako vas zanima najpovoljniji otkup zlata, cijena otkupa zlata, lom zlata ili nešto vezano za otkup, posjetite nas.